Bjarne Rysstad og Olav Inge Brokke fra Rysstad kjørte med beina som støttehjul mc-sneda de skulle på Vårmønstring i Kristiansand i helgen. Lørdag dro et følge på to motorsykler og åtte biler fra AMK Setesdal nedover dalen for å delta på Vårmønstringen til Agder Motorhistoriske Klubb i Sørlandet travpark i Kristiansand. På Langeid lavet det ned!
(Faksimile fra www.agderposten.no)

 

Da kortesjen med gamle klenodier startet turen fra Rysstad i 7.30-tiden kunne de skimte at det var byger lenger ned i dalen. På Langeid møtte de snøværet.

– Da vi kom til Ose så snudde de fleste bilene. Så kjørte vi videre ned til Skomedal, der snudde resten av bilene, forteller Bjarne Rysstad. Men Rysstad og Brokke tenkte at når de først hadde kommet så langt var det bare å fortsette. – Vi kjørte med beina som støttehjul, ler Rysstad. – Og da vi kom til Storstraumen så gikk det over til et greiere føre.

Sykler fra 50-tallet

De to veteranentusiastene fra Rysstad kjørte hver sin DKW motorsykkel. Bjarne Rysstad kjørte en RT 175 fra 1958, mens Olav Inge Brokke kjørte en RT 250 fra 1955. Begge syklene eies av Bjarne Rysstad og 175-kubikkeren har vært på Hylestad siden den var ny i 1958. – Vi ble temmelig våte på turen ned il byen, så det var godt å tørke seg i sola i Kristiansand, ler han.

Og ifølge Rysstad gikk hjemturen bedre. Da hadde riksveien tørket opp etter snøfallet.