Svenskene er kommet et stykke på vei i arbeidet med å forankre motorhistorisk kompetanse i videregående skole i Sverige. Ved Carlslund Utbildningscentrum i Motala er det etablert den første kjøretøytekniske utdannelsen i Sverige som også har fokus på historiske kjøretøy. Formålet med dette kurset er å utvide kunnskapen for mekanikere under utdannelse slik at de kan utføre service og reparasjoner av historiske kjøretøy, samt restaurering av disse. Klikk her eller på bildet for mer.

ungemekanikere
Mekanikerlærlinger da disse kjøretøyene var moderne. Legg merke til verneskoene.

Her i Norge har vi eksempler på at motorhistoriske klubber stiller med et eller flere motorhistoriske kjøretøy ved de yrkesfaglige videregående skolene. Grenland Veteranvogn Klubb nå senest i 2013.

På Nordisk møte 27-29. september mente Danmark, Finland og Norge at man burde se nærmere på den svenske modellen. Introduksjonsutdannelsen er ett samarbeidsprosjekt mellom Motorhistoriska Riksforbundet, Motala kommune og Motala Motormuseum.Sannsynligvis kan de nordiske land finne en tid for en slik gjennomgang i løpet av 2014.

Les resten av informasjonen i denne artikkelen: Klikk her eller på bildet under.

mhrfvgs