Her finner du selve skjemaet for LMK Forsikring. Se her på en filmsnutt om hvordan du tar gode bilder:

Det er viktig å ta gode bilder, samt fylle ut søknadsskjema og egenmelding / besiktigelsesskjema korrekt. Dette er dokumentasjon som LMK oppbevarer for eier for å få et korrekt oppgjør i tilfelle det skulle skje noe med kjøretøyet.

Ved å vise til gode bilder og besiktigelsesskjema eller vitneattestert egenmelding, vil sjansen for å være uenig om et oppgjør minimaliseres.  Konsekvensen av mangelfulle skjema og / eller mangelfull fotografering, er at nye bilder må tas. Dette forsinker behandlingen av søknaden. I tillegg gir det både søker, klubb og LMKs kontor ekstraarbeid.

Les derfor nøye på www.lmk.no/forsikring før du starter med søknad / besiktigelse slik at du er forberedt. Du kan også få søknadsskjemaet tilsendt på en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ringe 22 41 39 00.

 

 Søknad/besiktigelsesskjema Les nøye instruksjonene under her om hvordan du skriver denne ut.
(En ren PDF-versjon av søknadsskjemaet finner du i denne linken: 

)

NB!: Det er bare nettleseren "Firefox" (Mozilla) som lagrer skjemaet sammen med utfylt tekst. (Last ned Firefox her) Når du har åpnet dokumentet kan du laste det ned til f.eks. "Mine Dokumenter". Helt øverst til høyre i Firefox' vindu kliker du på de tre horisontale stripene, og velger "Save page". Filtype: "Web Page, complete". Filnavn foreslås som "Skjema for LMK forsikring.htm", kan evt. endres.


På grunn av alle ulike weblesere som Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Opera ++, så vil skjemaet først måtte åpnes som forhåndsvisning. Gå inn på innstillinger øverst i høyre eller venstre hjørnet på siden. ALLE webleserne viser i "Forhåndsvisning" hvor mange sider utskriften er i. Forminsk til 95/90/80 % etter behov inntil du ser at antall sider utskrift angir 4. 
(i Opera åpner du siden i "utskriftinnstillinger" og eskalerer ned til 80%) 


Merk at bare i "Firefox" kan du lagre skjemaet med tekst. I de andre webleserne må du fylle det ut, og så skrive ut. 

  1. Høyreklikk på "Søknad / besiktigelsesskjema". Velg "lagre fil som" eller "save file", og legg dette et sted på harddisken. For utfylling åpner du det lagrede skjemaet ved å dobbeltklikke på det. Fyll det ut og skriv det ut. 
  2. Både du og besiktigelsesperson / vitne skal underskrive før det sendes til klubben for sjekk opp mot aktivt medlemskap. Du kan etter signeringene skanne inn dokumentet og sende det på epost sammen med digitale bilder (minimum 0,5 MB per foto), eller så sender du skjemaet sammen med foto på CD / DVD eller papir til din klubb/forenings forsikringsansvarlig. Du kan selvfølgelig også sende bildene separat på epost, og skjemaet i konvolutt.
  3. Du kan også skrive ut skjemaet direkte fra skjermen, og fylle det ut for hånd. Etter signaturene skanner du det inn og sender det på epost sammen med digitale bilder (minimum 0,5 MB per foto). Se for øvrig pkt 2.

Det er uansett viktig at du stiller inn skriveren på utskrift av høyeste kvalitet for å få tydelige linjer rundt rubrikkene som skal krysses av eller skrives i.


FOTO FOR FORSIKRING
Forsikringsutvalget som behandler alle søknader, opplever at svært mange av de digitale bildene som sendes inn sammen med forsikringssøknadene er for dårlige. Digitale bilder MÅ være skarpe. De skal også være av en størrelse på minst 500 kb (1/2 MB). Dersom du sender de på epost bør de ikke være større enn 2 MB.

Det må være en jevn belysning på kjøretøyet slik at ikke deler av kjøretøyet på bildet befinner seg i vekselvis lys og skygge. Spesielt gjelder dette bilder tatt utendørs i sol, og innendørs generelt.
Husk også å ta bilder av sidene / foran / bak fra knehøyde, og ikke skrått ovenfra. Bruk den høyeste oppløsningen kameraet har. Dersom du redigerer etterpå i et eller annet foto / billedprogram på datamaskinen, er du nødt til å passe på at du ikke reduserer størrelsen for mye. Du har mulighet for å sende oss bildene på en CD / DVD eller på epost, så de kan godt være store bilder.

EKSEMPLER PÅ GODE BILDER (MC er under bilfotoene):

                             

EVENTUELLE DETALJER DU MENER OGSÅ BØR MED I DOKUMENTASJONEN. EKSEMPLER :